Ventilationsaggregat

Från- och tilluftsventilation med återvinning (FTX-system).
Ett ventilationssystem som vi hittar både i bostäder men också kanske vanligast i kommersiella och industriella lokaler.

Några av våra kunder

Bild på ett ventilationsaggregat uppe på taket av en lägenhetsbyggnad.

Skräddarsydda ventilationsaggregat från Enstream

Enstream kan förse er med nya ventilationsaggregat som blir ett lyft både för fastighetsägaren och de boende. Vi analyserar er fastighet och föreslår en skräddarsydd lösning. Med moderna ventilationsaggregat anpassade till er unika situation får ni bättre luft och inomhusklimat samtidigt som ni sänker era driftskostnader markant.

Så uppnår ni bättre inomhusklimat och lägre energikostnader

Många fastigheter med från och tilluftsventilation med återvinning (FTX) har idag aggregat som installerades när fastigheten byggdes. Dessa är i många fall över 30 år gamla och bör därför bytas av underhållsskäl. I tillägg till detta är ofta återvinningen på dessa låg, ca 30-50% medan nya moderna aggregat återvinner upp till 85% av värmen. Har ni från- och tilluft utan återvinning kan en installation av moderna FTX-aggregat ge en mycket bra besparing.

En han håller i ett mätredskap för ventilationen.

Central placering av ventilationsaggregaten

Moderna FTX aggregat ger alla lägenheter och lokaler optimal ventilation. Den centrala placeringen av aggregaten medför att byte till nya aggregat går snabbt och är kostnadseffektivt att utföra utan att boende och hyresgäster behöver störas i sina lägenheter och lokaler.

Totalentreprenör = trygghet genom hela projektet

Enstream är med er hela vägen – från analys och förslag på lösningar till genomförande och driftsättning. Vi är en totalentreprenör och arbetar enligt ABT 06 för att ge er en trygg helhetslösning där vi ansvarar för alla delar.

I projekten håller vi alltid kontinuerliga avstämningar med dig som beställare för att ni ska känna er trygga i att projektet löper på enligt plan.

Hur går en installation till?

Enstream hjälper er hela vägen – från analys och förslag på lösningar till genomförande och drift.

Vi tar hand om hela installationen av era nya ventilationsaggregat.
Vi beräknar, projekterar. projektleder, river, bygger, installerar och lämnar sedan över en komplett färdig driftsatt anläggning.

I projekten håller vi alltid kontinuerliga avstämningar med dig som beställare. Varje vecka får ni en sammanfattning med vad som har genomförts så att ni hela tiden är informerade om vad som händer i projektet.

Läs mer om våra tjänster inom energioptimering

Frånluftsåtervinning
Solceller & hybridpaneler
IMD – Gemensam el
Intresserad av att veta mer om ventilationsaggregat?

Vi är din långsiktiga partner för energibesparing. Enstream följer våra ständiga ledstjärnor; att bidra till klimatarbetet, nöjda kunder och lösningar optimerade med avseende på energin och ekonomin.

Bild på två av Enstreams anställda. Illustrerar vem man kan kontakta för mer hjälp eller svar på frågor om energioptimering.

Bli kontaktad av oss

Fyll i formuläret nedan så kontaktar någon av våra medarbetare dig inom kort!