IMD – Gemensam el

Sänk de boendes elkostnader genom att samla alla abonnemang och minska fasta avgifter.

Bild på ett elskåp med individuell mätning av el.

Effektiv och miljövänlig elhantering

Enstream hjälper hyresvärdar och bostadsrättsföreningar att införa Individuell Mätning och Debitering (IMD), även kallat Gemensam el. 
Ni minskar elnätskostnaderna samtidigt som varje hyresgäst och bostadsrättsinnehavare bara betalar för sin egen energianvändning. IMD har positiv inverkan både på elkostnaderna och miljön i stort.

Några av våra kunder

Hur fungerar IMD?

Elcentralen anpassas till IMD och nya elmätare installeras. Varje enskilt elnätsavtal ersätts med ett gemensamt avtal för hela fastigheten.
De fasta avgifterna betalas av hyresvärden eller bostadsrättsföreningen som sedan debiterar hyresgästerna och lägenhetsinnehavarna för den faktiska förbrukningen. Allt från mätning till fakturering kan automatiseras, vilket gör IMD till en mycket smidig lösning.

Passar både el, vatten, värme och laddplatser

IMD kan användas för mycket mer än el. Vi på Enstream kan bistå er med att införa individuell mätning och debitering för el – men också för vatten, värme och laddplatser. Det finns många fördelar med att bara betala för sin egen förbrukning och inte för grannens.

Bild på en vattenkran, en person håller fram ett glas och fyller det med vatten. Visar hur man kan ha individuell mätning av vattenförbrukning.

Visste du att...?

Totalentreprenör = trygghet genom hela projektet

Enstream är med er hela vägen – från analys och förslag på lösningar till genomförande och driftsättning. Vi är en totalentreprenör och arbetar enligt ABT 06 för att ge er en trygg helhetslösning där vi ansvarar för alla delar.

I projekten håller vi alltid kontinuerliga avstämningar med dig som beställare för att ni ska känna er trygga i att projektet löper på enligt plan.

Läs mer om våra tjänster inom energioptimering

Frånluftsåtervinning
Solceller & hybridpaneler
Laddstolpar
Intresserad av att veta mer om IMD - Gemensam el

Vi är din långsiktiga partner för energibesparing. Enstream följer våra ständiga ledstjärnor; att bidra till klimatarbetet, nöjda kunder och lösningar optimerade med avseende på energin och ekonomin.

Bild på två av Enstreams anställda. Illustrerar vem man kan kontakta för mer hjälp eller svar på frågor om energioptimering.

Bli kontaktad av oss

Fyll i formuläret nedan så kontaktar någon av våra medarbetare dig inom kort!